Samsung DeX дозволить запускати Linux зі смартфона

Samsung спільно з компанією Canonical, яка випускає Linux-дистрибутив Ubuntu, анонсували технологію Linux on DeX. Вона дозволить запускати повноцінну десктопну ОС Ubuntu зі смартфона в режимі робочого столу Samsung DeX.

Linux on DeX пропонує завантажити на смартфон модифікований дистрибутив Ubuntu 16.04 і запускати його в окремому контейнері всередині інтерфейсу DeX, практично як самостійний додаток. Користувачам будуть доступні всі Linux-програми, оптимізовані для роботи на ARM-процесорах. Термінал Ubuntu при цьому можна запустити без підключення зовнішнього монітора – він доступний і на смартфоні.

Бета-версія Linux on DeX доступна для Samsung Galaxy Note 9 і Tab S4 під управлінням Android Oreo і вище. Для роботи буде потрібно не менше 4 ГБ оперативної пам’яті і 8 ГБ вільного простору. Реєстрація на тестування відкрита на сайті.

Технологія Samsung DeX дозволяє активувати розширений робочий стіл Android з вікнами і підтримкою миші на смартфонах і планшетах Samsung при підключенні до зовнішнього монітора або телевізора спеціальним кабелем або пристроєм.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.