Huawei випустила конкурента нового MacBook Air

На презентації в Китаї компанія Huawei представила новий ноутбук MateBook 13. Крім тонких рамок і компактних розмірів пристрій має ряд цікавих особливостей. Однією з них стала наявність модуля NFC для швидкого обміну даними зі смартфоном. Крім того, пристрій захищений за допомогою сканера відбитків пальців. Основним конкурентом новинки виробник вважає недавно оновлений MacBook Air.

Huawei MateBook 13 виконаний в компактному металевому корпусі товщиною 14,9 мм і вагою всього 1,28 кг. За рахунок тонких рамок (4 мм) 13,3-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 2160×1440 і співвідношенням сторін 3: 2 займає 88% площі фронтальної панелі. Дисплей має максимальну яскравість 300 кд / м² і 100% -й охоплення колірного простору SRGB.

Ноутбук оснащується Intel Core i5-8265U або Core i7-8560U, дискретною відеокартою NVIDIA GeForce MX150, 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR3 2133 МГц і SSD-накопичувачем на 256 ГБ. Ємність вбудованого акумулятора становить 42 Вт · год. Виробник обіцяє до 10 годин безперервного перегляду відео без підзарядки.

Для підключення зовнішніх пристроїв у MateBook 13 передбачено два USB Type-C (по одному з кожного боку) і комбінований роз’єм для навушників.

Лептоп оснащений клавіатурою зі світлодіодним підсвічуванням і сканером відбитків пальців для швидкого входу в систему і авторизації в додатках. Цікавою особливістю новинки стала підтримка фірмової технології передачі даних Huawei Share 3.0. Для цього в правій частині корпусу під клавіатурою розташувався модуль NFC. Якщо піднести до нього смартфон Huawei під керуванням EMUI 9, можна обмінюватися між пристроями різними даними на швидкості до 30 МБ/с.

Huawei MateBook 13 вийде в грудні цього року. Ціна ноутбука поки не оголошена.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.