Дослідники назвали причину погіршення автономності смартфонів

Співробітники видання Washington Post провели дослідження на тему автономності смартфонів. Їх метою було з’ясувати, чому нові моделі працюють менше попередників при виконанні тих же завдань. Як з’ясувалося, це плата за прогрес і впровадження нових технологій.

У тестуванні Washington Post використовувалося 13 смартфонів від різних виробників. На всіх здійснювали безперервний веб-серфінг в однакових умовах до повної розрядки. Кращий результат фахівці зафіксували на iPhone XR, який пропрацював 12 годин 25 хвилин. Цікаво, що тільки iPhone XR показав кращу автономність у порівнянні з попередником, але це, швидше за все, виняток. iPhone XS і Pixel 3 пропрацювали на 21 і 90 хвилин менше торішніх моделей.

Журналісти Washington Post зв’язалися з технічними експертами з популярних видань Tom’s Guide і CNET, щоб обговорити це питання. У підсумку вони прийшли до висновку, що зменшення автономності у нових моделях пов’язано з переходом на OLED-дисплеї з високою роздільною здатністю і розвитком більш швидких бездротових мереж. Саме тому iPhone XR, в якому використовується IPS-екран невисокого розширення, показав відмінну автономність.

«Акумулятори поліпшуються дуже повільно – приблизно на 5 відсотків на рік. Але, споживана потужність смартфонів зростає швидше», – заявив Надим Малуф, генеральний директор компанії Qnovo, що займається оптимізацією акумуляторів.

Зі швидким запуском мереж п’ятого покоління автономність смартфонів може погіршитися ще сильніше, якщо на той час виробники не впровадять нові технології в акумулятори. Разом з цим у Washington Post відзначають, що різні сценарії використання пристроїв їх власниками не дозволяють однозначно і з повною упевненістю сказати, чи збільшується або зменшується час автономної роботи нових смартфонів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.