Витік газу призвів до масової поломки айфонів

Поломка iPhone може статися з різних причин – удар при падінні, під впливом води або навіть невдале оновлення прошивки. Однак, недавно було знайдено ще одну умову, при якій «яблучний» гаджет може легко вийти з ладу, в той час як Android-смартфони продовжують працювати як ні в чому не бувало.
Нещодавно на сторінці видання iFixit з’явилася історія про те, як в лікарні передмістя Чикаго витік гелію з апарату МРТ вивів з ладу всю техніку Apple, яка опинилася поруч. Спочатку масову поломку списали на електромагнітне випромінювання, що виходить від апарату. Однак, проведене розслідування показало, що пристрої інших виробників, які опинилися неподалік, не постраждали – на відміну від «яблучної» продукції.

Як з’ясувалося, причиною інциденту став рідкий гелій, який активно застосовується для охолодження компонентів апарату МРТ. При його виході з ладу газ почав випаровуватися, незабаром поширившись по всій будівлі.

Співробітник госпіталю Ерік Вулдрідж припустив, що проблема криється у нових мікросхемах, які використовуються в техніці Apple замість застосовуваних раніше кварцових компонентів. Щоб перевірити свою гіпотезу про вплив гелію на плату айфона, він провів експеримент, помістивши iPhone 8 Plus в герметичний пакет з високою концентрацією газу. І вже через вісім хвилин пристрій зависав, втративши працездатність.

«Смартфони і розумні годинники Apple Watch або повністю виходили з ладу, або відбувались дуже великі збої у роботі. Я поставив постраждалі пристрої на зарядку, але ніяких ознак життя багато хто з них так і не подали. Інші айфони почали відчувати проблеми з підключенням до мережі мобільних операторів, хоча з’єднання по Wi-Fi залишалося стабільним », – згадує Ерік Вулдрідж.

У оновленій інструкції компанія Apple розповідає, як «вилікувати» потерпілий гаджет. Потрібно від’єднати його від зарядного кабелю і залишити у спокої приблизно на тиждень – за цей час пристрій повинен остаточно провітритися і знову почати працювати.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.