Apple представила нові iPad Pro з Face ID і вузькими рамками

Масштабне оновлення обох моделей планшетів.

Разом з MacBook Air і Mac mini, компанія Apple представила нові iPad Pro. У планшетах 11″ і 12,9″ значно зменшені рамки навколо дисплея.

10,5-дюймову модель замінила 11-дюймова: в зменшений корпус вдалося умістити збільшену матрицю Liquid Retina з округленими кутами. Версія 12,9″ зберегла діагональ, але також стала компактнішою. При цьому кнопка «Додому» зникла, а управління здійснюється жестами, як і в останніх iPhone.

Одне з головних нововведень – Face ID. Система ідентифікації користувача по обличчю використовує набір сенсорів, лазерів і фронтальну камеру TrueDepth на 7 Мп. Face ID працює в горизонтальному і портретному положенні планшета. Основна камера на 12 Мп з поліпшеним спалахом True Tone вміє записувати відео 4К при 60 кадрах в секунду.

Новинки використовують восьмиядерний чіпсет Apple A12X Bionic з 10 млрд транзисторів з семиядерним графічним прискорювачем. Apple порівнює потужність планшетів з консоллю Xbox One S в «корпусах, що менші на 94 відсотки».

Власний роз’єм Lightning змінив USB Type-C, від якого можна заряджати iPhone, але пожертвувати довелося джеком для навушників. Є підтримка віртуальної eSIM з гігабітним LTE, а також модулів Bluetooth 5.0 і Wi-Fi 802.11ac. Батареї вистачить на 10 годин роботи.

Недавній витік про Apple Pencil повністю підтвердилася: стилус підтримує жести, кріпиться до торця iPad Pro за допомогою магнітів і заряджається від нього бездротовим способом.

iPad Pro позиціонується як пристрій для професійних користувачів. Тому, особливу увагу на презентації Apple приділила Photoshop CC, який з’явиться на планшетах у наступному році. З переробленим інтерфейсом, програма не втратить у функціональності і продуктивності.

iPad Pro доступний у варіантах з 64, 256, 512 і 1024 ГБ вбудованої пам’яті. Кольорові варіації включають сріблястий і «сірий космос».

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.