Falcon 8: кишеньковий ноутбук для роботи і розваг

Компанія Falcon анонсувала міні-ноутбук Falcon 8 із сенсорним дисплеєм та чотирьохядерним процесором Intel. Ключовими особливостями будови стали компактні розміри, можливість роботи в режимі планшета та тривалий час автономної роботи.

Мініатюрний лептоп здатний працювати в режимі ноутбука або планшета – восьмидюймовий сенсорний IPS-екран пристрою з роздільною здатністю 1920×1080 пікселів підтримує до десяти одночасних натискань і вільно повертається на 360 градусів.

Розробники відзначають, що продуктивність ноутбука далека від геймерських пристроїв, проте, продуктивності процесора Intel Pentium Silver N5000 за підтримки 8 ГБ оперативної пам’яті виразно вистачить для запуску офісних додатків, не дуже вимогливих ігор, веб-серфінгу і перегляду відео.

Falcon 8 обладнаний активною системою охолодження, здатний протриматися на одному заряді батареї до восьми годин і буде продаватися з попередньо встановленою ОС Windows 10 або Ubuntu на борту. У комплект поставки входить стилус, що підтримує 1024 рівні чутливості при натисканні.

На корпусі ноутбука розташований роз’єм для навушників на 3,5 мм і порти USB-A і USB Type-C. Клавіатура оснащена підсвічуванням. Вага «кишенькового» ноутбука становить близько 700 грамів. Ємність вбудованого SSD-накопичувача новинки становить 128 або 256 ГБ в залежності від модифікації.

Кампанія зі збору коштів вже почалася на краудфандінговій платформі Kickstarter. На момент написання новини розробники змогли зібрати близько 80 тисяч доларів при заявленій сумі в $ 50 000. Перші 200 замовників отримали можливість придбати новинку за $ 399 ще до офіційної дати релізу. Усім іншим покупка обійдеться в $ 499.

Очікується, що перша партія пристроїв буде випущена в лютому 2019 року.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.