Слух: PlayStation 5 отримає одну з ключових функцій Xbox One

На сайті USPTO знайшли патент Sony, який не тільки розкриває деталі нової технології, але й є передвісником PlayStation 5, вважають журналісти. Плітки про швидку появу консолей наступного покоління ходять давно, однак, базуються на домислах і зливах інсайдерів – ніяких документальних підтверджень поки не було. Тепер же ЗМІ зі ще більшою впевненістю заговорили про те, що PS5 гряде, та ще й з довгоочікуваним поліпшенням.

                                                   Фанатське бачення PlayStation 5

Документ Remastering by emulation ( «Ремастеринг за допомогою емуляції») описує технологію, за допомогою якої текстури низької якості можна буде покращувати для екранів з великою роздільною здатністю. Видання Gear Nuke зазначає, що опис дуже схоже на функцію забезпечення сумісності, аналогічну Xbox One. Власники приставок Microsoft цінують їх, в тому числі, і за можливість запускати старі ігри на сучасних пристроях, але, це, цілком ймовірно, скоро перестане бути конкурентною перевагою. На попередніх консолях Sony така опція, справедливості заради, вже реалізована, однак, використовувалася дуже рідко і вибірково: в PS3, наприклад, можна вставити диск PS1 і грати, а ось з PS4 запустити Blu-ray який-небудь Metal Gear Solid 4 не вийде.

Патент був зареєстрований ще в 2016 році, але на днях його відновили і опублікували у відкритому доступі. Життєвий цикл PlayStation 4 добігає кінця, а значить зміни, швидше за все, торкнуться вже її наступницю, PS5. Про неї, нагадаємо, поки що ходять вельми суперечливі чутки. Частина розробників стверджує, що ще нічого не чула про нову консоль, а деякі журналісти, навпаки, розповідають про розсилку дев-китів. AMD теж підливає масла у вогонь: Ліза Су, керівник корпорації, недавно зронила пару слів про те, що її компанія працює над «секретними інгредієнтами» для Microsoft і Sony. Про що саме йшлося – загадка, над якою геймерам належить замислюватись і розгадувати її до появи офіційних анонсів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.