Xiaomi дісталась до Марсу

Архітектурне бюро Open Architecture у співпраці з китайським гігантом Xiaomi в рамках виставки China House Vision 2018 представили прототип будинку для Марса – MARS Case. Метою проекту було показати, в яких умовах доведеться жити майбутнім колонізаторам Червоної планети.

Так, як на Марсі немає тих же природних ресурсів, що і на Землі, людям доведеться звести всі свої потреби до мінімуму і переосмислити цінності: на іншій планеті доведеться жити в умовах повної економії.

У рамках проекту MARS Case дизайнери Open Architecture і Xiaomi продемонстрували своє бачення ідеального будинку для Марса, гармонійно поєднує технології, дизайн і архітектуру. У такому житлі повинна використовуватися побутова електроніка та різні гаджети Xiaomi з можливістю підключення до бездротової мережі та управління зі смартфона. Будинок разом із усім вмістом повинні працювати як єдине ціле, використовуючи і переробляючи тепло, кисень, конденсат і все те, що генерується кожним електронним модулем, і повертаючи їх назад в екосистему. Розміри MARS Case складають всього 2,4 х 2,4 х 2 м, що робить його компактним і зручним у транспортуванні. У ньому можна перевозити різні компоненти і надувні житлові приміщення.

На даний момент MARS Case є концептом, і про реальне використання такого житла не йдеться.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.