Оновлення до iOS 12 «зламало» гаджети Apple

Оновлення до iOS 12 не тільки розширило функціональність «яблучних» гаджетів, але і додало їх власникам проблем. Лише через декілька днів після анонса iPhone XS і iPhone XS Max із неприємним багом зіткнулися як власники нових апаратів, так і власники «старічків», які завантажили свіжу версію операційної системи від Apple.

На офіційному форумі Apple почали з’являтися повідомлення, що свідчать про проблеми, пов’язані з зарядкою як нових iPhone, так і попередніх моделей лінійки, оновити до iOS 12, включаючи планшети iPad. Апарати відмовляються заряджатися як за допомогою кабелю, так і в деяких випадках від бездротових зарядних пристроїв.

Деякі користувачі відзначають, що їх смартфон не заряджається ні за яких обставин, у інших дротова зарядка починає працювати тільки при включеному екрані, а у когось смартфон починав заряджатися лише після того, як в смартфон вставили кабель і активували дисплей, при цьому зворотна послідовність не працювала.

Проблема спостерігається тільки на смартфонах і планшетах, оновлених до iOS 12. Імовірно, помилка пов’язана з функцією безпечного режиму, призначеного для обмеження несанкціонованого доступу до пристроїв. Після години неактивності спеціальна утиліта відключає передачу даних через порт Lightning для запобігання доступу до даних.

Ця міра була прийнята для захисту від злому смартфона хакерами або спецслужбами. Судячи з усього, при підключенні пристрою до зарядки із заблокованим екраном програма дає збій і відключає гніздо повністю, включаючи можливість зарядки апарату.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.