Час безпощадний: GTA V відсвяткувала п’ятиріччя

Grand Theft Auto V, є однією з найбільш успішних і прибуткових ігор індустрії, виповнилося 5 років. Поки Rockstar активно рекламує Red Dead Redemption 2, свій новітній бойовик, їх попереднє велике творіння ось уже скільки часу не виходить з моди. У вирі подій та новин, тисяч оновлень і машин легко забути про те, що дебют Майкла, Тревора і Франкліна, трьох бандитів з Лос-Сантоса, відбувся не рік тому, і навіть не два – а в далекому 2013-му.

Реліз GTA V відбувся 17 вересня на PlayStation 3 і Xbox 360 – і став одним з останніх по-справжньому гучних тайтлів сьомого покоління консолей, побивши відразу сім рекордів Гіннеса. Незважаючи на швидкий вихід PlayStation 4 і Xbox One, екшен розійшовся величезним тиражем вже в першій своїй версії і зібрав масу схвальних відгуків як від геймерів, так і критиків. Рік по тому блокбастер дістався до більш потужного заліза, а потім, навесні 2015 го, осяяло життя мільйонів власників PC.

П’ята GTA стала етапною грою для Rockstar – до неї компанія випускала по новинці в рік, проте оглушливий успіх бойовика і його мультиплеєра помітно змінив політику студії. Чутки і обіцянки одиночних DLC так і залишилися лише текстом в незліченних новинах на тему: замість них фірма присвятила себе оновленню GTA Online – і заробила на цьому шалені гроші.

Незважаючи на солідний по мірках подібних ігор вік, Grand Theft Auto V залишається актуальною і популярною донині, на відміну від багатьох конкурентів на кшталт Mafia III або Watch Dogs. Розробники самі поки ніяк офіційно не прокоментували знаменну дату, однак навряд чи обійдуться без святкового торта. Rockstar регулярно влаштовує яскраві заходи в GTA Online на честь чергової річниці, а 5 років – дата надто серйозна, щоб її пропускати. Навіть заради Red Dead Redemption 2.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.