iPhone XS і iPhone XS Max: дві SIM-карти, екран 120 Гц і нова камера

У Театрі імені Стіва Джобса пройшла щорічна презентація Apple, в рамках якої були представлені нові пристрої. У центрі уваги традиційно виявився iPhone, а точніше відразу три iPhone. Фанатів «яблучної» техніки порадували оновленням торішнього iPhone X, який отримав приставку S в назві, гігантським iPhone XS Max і простішим iPhone XR , про який ми розповімо окремо. Нижче піде мова про топових iPhone XS і iPhone XS Max.

Зовні iPhone XS нічим не відрізняється від минулорічної «десятки». Корпус смартфона знову виконаний з нержавіючої сталі, а задня сторона прикрита склом для бездротової зарядки.  В iPhone XS використовується саме міцне скло серед всіх смартфонів. Для бажаючих виділитися компанія додала до срібного і чорного кольорів новий варіант – золотий. iPhone XS Max зовні повністю повторює звичайний XS, але тільки в збільшених розмірах. Обидва смартфони сертифіковані за стандартом IP68 і здатні перебувати під водою на глибині до 2 метрів протягом 30 хвилин.

iPhone XS отримав 5,8-дюймовий OLED-дисплей Super Retina з роздільною здатністю 2436х1125 пікселів (458 ppi), підтримкою HDR10 і Dolby Vision і на 60% більше широкий динамічний діапазон, ніж у iPhone X. Виріз під динамік, фронтальну камеру і систему 3D -сканування осіб Face ID залишився такого ж розміру. iPhone XS Max оснастили 6,5-дюймової OLED-панеллю з роздільною здатністю 2688х1242 пікселів (458 ppi). Обидві моделі отримали сенсорні 120 Гц екрани.

У плані начинки iPhone XS і iPhone XS Max повністю ідентичні. Новинки оснастили новим чіпсетом Apple A12 Bionic, виконаним за 7-нм техпроцесу. До його складу увійшли шестиядерний центральний процесор, чотирьохядерний графічний прискорювач власної розробки і восьмиядерний блок нейронних обчислень, здатний виконувати 5 трильйонів операцій в секунду. Завдяки новому процесору і iOS 12 додатка на iPhone XS і iPhone XS Max запускаються на 30% швидше, ніж на iPhone X. Крім того, розпізнавання особи за допомогою Face ID також стало швидше.

Камера, всупереч чуткам про потрійний модуль, залишилася подвійною. Не змінився і дозвіл: обидва модуля по 12 Мп оснащені оптичною стабілізацією. Основний модуль отримав збільшений сенсор з розміром пікселя 1,4 мкм і об’єктив з діафрагмою f / 1,8, а другий модуль оснастили об’єктивом зі світлосилою f / 2,4. Фронтальна камера на 7 Мп має светосилу f / 2,2.

Також інженери Apple поліпшили алгоритми обробки знімків. Так, новий режим HDR Smart збирає набагато більше даних про знімок, роблячи більше кадрів, щоб на підсумковому знімку не було засвітов і провалів в тінях. І все це з нульовою затримкою.

Крім нового режиму HDR Smart в iPhone XS і iPhone XS Max був поліпшений портретний режим. Він став більш природним і точніше відокремлює головний об’єкт від фону. Крім того, вже на готовому знімку можна змінювати глибину різкості в великому діапазоні.

Також в нових iPhone було покращено якість відеозйомки. Завдяки чотирьом мікрофонам, iPhone XS і iPhone XS Max вміють записувати стереозвук в розширеному діапазоні. До слова, стереодинаміки в нових iPhone стали ще голосніше, а звук – більш насиченим.

Демонстрація зміни глибини різкості 

Після презентації в минулому році iPhone X з накопичувачем на 256 ГБ компанія Apple вирішила не зупинятися на досягнутому. Тому нові iPhone XS і iPhone XS Max в максимальній конфігурації будуть оснащуватися накопичувачем на 512 ГБ. Найдоступніша версія отримає 64 ГБ вбудованої пам’яті, а проміжним рішенням стала модифікація на 256 ГБ.

Час автономної роботи iPhone XS було збільшено на 30 хвилин в порівнянні з торішнім iPhone X. У випадку з iPhone XS Max збільшені габарити дозволили встановити акумулятор більшої ємності, що забезпечує на півтори години більше автономної роботи, ніж у звичайній «десятці». Смартфони підтримують швидку і бездротову зарядку. У комплект поставки входить стандартний блок живлення на 5 Вт, що не підтримує швидку зарядку.

Ще одним важливим нововведенням iPhone XS і iPhone XS Max стала підтримка двох SIM-карт (Dual SIM Dual Standby) в ряді регіонів: звичайної і eSIM. У Китаї будуть продаватися версії під дві фізичні SIM-карти. eSIM в Україні поки не підтримується.

Офіційні ціни на iPhone XS і iPhone XS Max в Америці:

  • iPhone XS на 64 ГБ – 999$;
  • iPhone XS на 256 ГБ – ?;
  • iPhone XS на 512 ГБ – ?;
  • iPhone XS Max на 64 ГБ – 1100$;
  • iPhone XS Max на 256 ГБ – ?;
  • iPhone XS Max на 512 ГБ – ?.

Новинки будуть доступні для попереднього замовлення з 14 вересня, а в продаж вони надійдуть 21 вересня. В Україні iPhone XS і iPhone XS Max з’являться 28 вересня.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.