Google відзначила 20-річчя: що ви не знали про пошукового гіганта

Сьогодні, 4 вересня, компанія Google відзначає 20 років з моменту свого заснування Ларрі Пейджем і Сергієм Бріном. За цей час колись звичайний науково-дослідний проект розрісся до масштабів однієї з найбільших IT-корпорацій світу. На честь ювілею в мережі з’явився список з цікавих маловідомих фактів про пошукового гіганта.

У назві Google багато нулів
Не всі знають, що назва компанії Google взято з математичного терміна. Гугол – число з сотнею нулів (10100).

Влаштуватися в Google можна через пошук

Приховані ігри

Google любить пасхалки – вони розкидані по всіх сервісах компанії. Деякі з них є безпосередньо в пошуковій системі. Якщо ввести в рядку «Atari breakout», а потім перейти у вкладку з зображеннями, то можна зіграти в гру, де потрібно за допомогою кульки знищувати блоки з картинок, відбиваючи його платформою, яка рухається за допомогою миші або стрілок на клавіатурі.

Google використовувала кіз для догляду за газонами

Google використовувала кіз для догляду за газонам. В 2009 році Google вирішила відмовитися від традиційних газонокосарок. Для догляду за численними газонами навколо кампусу компанія взяла в оренду близько 200 кіз.

«Навесні цього року ми вирішили вибрати низьковуглецевої підхід. Замість того щоб використовувати гучні косарки, які працюють на бензині і забруднюють повітря, ми орендували кіз у Каліфорнійського пасовища, щоб вони виконали роботу. Це варто нам приблизно стільки ж, як і косарки, але кози виглядають набагато симпатичніше », – говорилося в повідомленні компанії.

Google не була першою в пошуковій сфері

До появи Google на ринку були і інші пошукові системи, такі як AltaVista, AskJeeves, Yahoo! та інші, але саме творіння Ларрі Пейджа і Сергія Бріна стало найпопулярнішим сервісом для пошуку інформації в інтернеті.

Google стежить за користувачами

Google існує в першу чергу за рахунок збору даних про користувачів. Саме тому вона завжди намагається знати все про всіх, в тому числі і коли ви цього не очікуєте. Нещодавно корпорацію звинуватили в занадто нав’язливою стеження за користувачами, навіть коли ті відключили відповідну опцію.

У Google можна подорожувати по космосу

Багато хто користується картами Google для навігації по містах і країнах, але компанія також пропонує можливість подорожі по космосу. Сервіс Google Sky використовує знімки NASA і з телескопа Хаббла, щоб надавати зображення всесвіту.

У співробітників Google щедрі посмертні пільги

Працівники Google мають безліч пільг, яких вони не позбавляються навіть після смерті. Якщо співробітник гине під час роботи в компанії, то його чоловік отримує 50% зарплати померлого протягом десяти років після смерті партнера.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.