У Китаї з’явилася платформа для боротьби з чутками

Китай славиться строгою цензурою і тотальним контролем. Крім того, в країні заборонено публікувати і обговорювати в інтернеті плітки. Для боротьби з останніми була розроблена спеціальна онлайн-платформа Piyao. До її складу увійшло мобільний додаток, де можна повідомляти про чутки в інтернеті. Крім того, платформа використовує штучний інтелект для їх визначення. Також були запущені акаунти в соціальних мережах Weibo і WeChat, де будуть публікуватися перевірені новини від державних ЗМІ, контрольованих партією.

 

 

«Чутки порушують особисті права; чутки створюють соціальну паніку; чутки викликають коливання на фондових ринках; чутки впливають на нормальні бізнес-операції; чутки відверто очорнюють героїв революції », – йдеться на сайті платформи Piyao.

Згідно з офіційними даними, інтернет-регулятори отримали в липні 6,7 мільйона повідомлень про незаконну і неправдивої інформації. Більшість звітів надходить від компаній Sina, яка володіє Weibo, Tencent, якій належать Wechat і Baidu, і Alibaba.

Платформа Piyao працює під керівництвом 27 урядових відомств, включаючи Центральну партійну школу, яка навчає високопоставлених чиновників, і Національну комісію розвитку і реформ.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.