Перше враження від Sony Xperia XZ3

Компанії щорічно намагаються здивувати нас своїм поглядом на поняття «флагман». B цьому році Sony привезла на IFA смартфон Xperia XZ3 і ми вже встигли познайомитися з новим лідером лінійки.

Зовнішній вигляд

Останні тренди пройшли повз Sony і, забігаючи вперед, варто відзначити відсутність «чубчика» і подвійної камери. На передній частині пристрою знаходиться 6-дюймовий екран, вище і нижче якого розташувалися великі рамки. Кути помітно заокруглені, так само як і борти дисплея.

На зворотному боці камера, вище якої спалах і лазерний фокус. Ближче до середини пристрою знаходиться місце сканера відбитка пальця. На верхньому торці розташувався гібридний слот для двох сімкарти, на нижньому один роз’єм USB Type-C, що наводить на думку про відсутність jack 3,5 мм.

Ліва грань абсолютно порожня, але от права містить кнопки регулювання гучності, кнопку включення і окрему клавішу камери.

Характеристики

Детальніше варто зупинитися на екрані, це перший смартфон компанії з OLED-дисплеєм. Дозвіл складає 2K, а підтримка HDR робить зображення незвично чітким.

Основна камера тут одна, аналогічна XZ2. Проте, вся софтверна складова була повністю переписана, що позитивно позначилося на якості підсумкових знімків. Сам додаток тепер досить простий, хоч і має вкладку з безліччю інтелектуальних режимів.

За швидкість роботи відповідає Snapdragon 845, якому допомагають 4 ГБ оперативної пам’яті. Користувачеві доступно 64 ГБ вбудованої пам’яті, підтримка microSD присутня, аж до карт об’ємом в 512 ГБ.

Додатково варто відзначити наявність NFC, бездротової зарядки, Bluetooth версії 5.0 і підтримку LTE 5.0. Захист від попадання пилу і вологи за стандартом IP65 / 68, а екран оберігає Gorilla Glass 5. Батарея має ємність 3330 мАг.

Враження

В руці пристрій лежить приємно. Чіткість переданого екраном зображення дійсно вражає. А якщо мова йде про «споживання» медіаконтенту, то забудьте про навушники – два динаміка створять глибокий об’ємний звук.

Кожен поважаючий себе флагман здатний допомогти своєму власникові здивувати друзів і тут на допомогу приходить Side Sense. Смартфон здатний сприймати дотику до своїх гранях, за рахунок чого можна в будь-який момент викликати швидке меню додатків. Досить двічі тапнуть по межі, в будь-якому місці і з будь-якого боку.

Функція налаштовується індивідуально під власника. Причому сфера застосування технології практично безмежна і Sony пропонує кілька сценаріїв використання. Припустимо, можна дістати телефон і взяти його як камеру, що дозволить моментально отримати знімок.

Сканер відбитка просто створений для вказівного пальця, здається, що для цієї ідеальної пари не судилося розлучитися ніколи. Але ось бувають такі випадки, коли потрібно швидко отримати доступ до деякої інформації, без можливості підняти телефон або зняти його з док-станції або власника, в такі моменти доводиться згадувати пінкод.

Сподобалося втілення Always On, дисплей здатний демонструвати кольорове зображення, головне щоб воно було статичним, таким чином працюють тільки задіяні в відображенні пікселі. Виводяться обкладинки грають пісень, фотографії або стікери.

Підсумки

Можна сказати, що флагман виділяється на тлі загальновідомих тенденцій. Це гідне пристрій, зроблений без оглядки на витівки конкурентів. Смартфоном буде приємно користуватися як шанувальникам бренду, так і віддаленим від продуктів Sony користувачам. Відкритим залишається лише питання ціноутворення, який і вирішить долю нового флагмана.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.