Android збирає в 10 разів більше даних про користувачів, ніж iOS

Так вважають дослідники.

В Google пересилається в 10 разів більше конфіденційних даних про користувачів, ніж в Apple. Більш того, на основі інформації, що збирається і рекламних ідентифікаторів компанія може ідентифікувати обліковий запис власника смартфона на Android. Про ці та інші подробиці стало відомо завдяки дослідженням професора Університету Вандербільта Дугласа Шмідта.

За даними експерта, смартфон під управлінням Android в режимі очікування звертається до серверів Google в 10 разів частіше, ніж пристрій на базі iOS підключається до серверів Apple. Коли людина користується пристроєм, кількість звернень і переданих даних пропорційно збільшується.

Протягом 24 годин смартфон на Android з браузером Google Chrome, які працюють у фоновому режимі, передає дані про місцезнаходження 340 раз. Це в середньому 14 підключень до серверів Google на годину. Дані про геолокації складають 35% від загального числа переданої інформації.

З апарату під управлінням iOS в режимі очікування Google не змогла отримати помітну кількість даних. Відзначимо, що в цьому випадку замість браузера Google Chrome використовувався Safari. iPhone дозволяє збирати дані про користувача тільки коли той використовує смартфон.

Минулого тижня в Google зізналися, що стежать за місцезнаходженням навіть тих користувачів, які відключають функцію відстеження. Коментарів з приводу останнього дослідження від компанії поки не надходило.

Джерело: DCN

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.