Siri, Alexa або Google Assistant – хто з помічників гідний назви «розумний»

Близько року тому голосовий помічник Siri обзавівся розумною колонкою HomePod, наздогнавши Amazon Echo і Google Home в цьому напрямку.

У цій статті ми порівняємо голосові асистенти від Apple, Google і Amazon, щоб дізнатися більше про їхні сильні і слабкі сторони.

Розпізнавання голосу
На HomePod, на відміну від iPhone, Siri не може розрізняти голоси. Той, хто скаже «Привіт, Siri» отримає відповідь від розумної колонки Apple. Голосові помічники від Google і Amazon можуть «вивчати» голоси таким чином, що для кожного з членів сім’ї відповідь буде різним (можна налаштувати виконання будь-яких завдань при команді від певної людини).

У HomePod просто відсутня глибша персоналізація.

Виклики
Якщо сказати «Привіт, Siri! Подзвони Дмитру Іванову »на iPhone, голосовий помічник відповість« Дзвоню Дмитру Іванову на мобільний ». У випадку з HomePod, по-перше, треба буде говорити англійською мовою, по-друге, команді «Hey Siri, call Dmitriy Ivanov», вона скаже: «I wish I could, but I can not help you make calls on HomePod »(я б хотіла, але я не можу дзвонити з HomePod). Хоч голосовий помічник на розумної колонці Apple і не вміє дзвонити, все-таки можна зробити виклик зі смартфона і вивести звук через динаміки HomePod. На колонках з Alexa або Google Assistant можна здійснювати вихідні виклики, а от приймати ні на одній не можна. Всі три голосових асистента підтримують відправку повідомлень.

Музичні сервіси
Динаміки від Google і Amazon підтримують будь-який музичний сервіс. Досить попросити запустити музику, наприклад, на Spotify, і відтворення запуститься.

У HomePod є тільки Apple Music, інші сервіси можна включити, але вручну. Можна транслювати звук з YouTube або Spotify через AirPlay з комп’ютера або смартфона.

На загальні питання, такі як, «Що з погодою?», «Як дістатися до ресторану?», «Хто президент США?», Все голосові помічники відповіли правильно.

Розумний будинок
Всі ми любимо Apple за її екосистему. Вона інтуїтивна, зручна і з нею немає жодних проблем. За допомогою Siri в HomePod можна управляти всіма пристроями, які підключені до додатка «Дім», досить просто: «Привіт, Siri! Включи світло на кухні. Включи кондиціонер на 20 градусів ».

У випадку з Alexa або Google Assistant, доводиться просити не тільки асистента, а й, наприклад, базу від лампочок: «Alexa, скажи Philips включити світло на кухні», «Ок Google, дізнайся у Geneva, коли машинка закінчить прати».

Переможець
Siri багато чого вміє, але їй є чого вчитися, щоб колонка HomePod стала більш затребуваним продуктом. Ми чекаємо, коли Apple додасть українську або російську мову, щоб докладніше вивчити роботу колонки в українських реаліях.

Смарт-динаміки від Google і Amazon володіють великим набором функцій, хоч і поступаються HomePod в управлінні розумним будинком.

Однозначної переможця немає, все три виробника знаходяться на одному рівні. Подивимося, як зміниться картина з часом.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.