Як роздати інтернет зі смартфона на Android і iOS

Це питання назріло після чергового запеклої суперечки, чи потрібен на планшеті LTE-модуль і чи є сенс за це переплачувати. Як з’ясувалося, багато хто вважає що так, доплачувати можна і потрібно, якщо хочеш отримати портативний гаджет. У автора цих рядків, однак, свій погляд на ситуацію. Зараз є досить багато тарифних планів, де доступ в Інтернет безлімітний, а двухсімочний апарати звели на “ні” дилему “дешеві розмови або дешевий інтернет”. Отже, ми будемо виходити з того, що у нас вже є тарифний пакет, де доступ в Павутину або не обмежений зовсім або має дуже символічне обмеження, гигов там десять на місяць з подальшим обмеженням швидкості. Використовувати такий ліміт взагалі не представляється можливим, а оплачувати ще один пакет з гігабайтами, які теж залишаться нереалізованими просто не хочеться. Отже, що ж ми робимо?

Якщо Android

Переходимо по шляху Настройки – Бездротові мережі – Режим модема. Тут знаходимо пункт “Точка доступу Wi-Fi” і переводимо перемикач у включений стан. Не забувайте, що в залежності від фірмової оболонки вашого пристрою цей шлях може незначно відрізнятися.
Цей же перемикач можна легко знайти в шторці серед швидких налаштувань.

В налаштуваннях модему можна виставити бажаний діапазон частот (2,4 або 5 ГГц) і виставити автоматичне вимикання точки доступу, якщо немає підключених до неї пристроїв. Останнє дозволить вам не тільки грамотно витрачати наявний трафік, але і збереже відсотки заряду батареї.

Якщо iOS

Тут все працює приблизно так само. Йдемо шляхом Налаштування – Сотовий зв’язок – Мобільні дані, тут вибираємо пункт “Включити режим модему”. Якщо це перше включення, потрібно буде також задати пароль.

На що треба звернути увагу?

Одночасно користуватися Wi-Fi і роздавати на інший пристрій мобільний інтернет не вийде: бездротовий модуль може працювати або на прийом, або на роздачу сигналу, але не обидва варіанти одночасно.

А швидкість яка?

На це питання однозначної відповіді немає, тому що все залежить від швидкості вашого мобільного з’єднання. Якщо швидкість хороша – ви зможете комфортно використовувати обидва пристрої не обмежуючи себе. В іншому випадку, доведеться проявити терпіння, але, повторимо, швидкість з’єднання на підключеному пристрої завжди буде залежати від моторності мобільного інтернету, ваша точка доступу сповільнювати його не буде.

Як підключитися?

Простіше простого. На тому пристрої, яким потрібен інтернет, запускаємо пошук доступних Wi-Fi-мереж і знаходимо тільки що створену точку доступу. Щоб підключитися до неї, потрібно буде ввести пароль, який ви побачите на роздає пристрої, в загальному, все як зі звичайним Wi-Fi-роутером. При повторному підключенні пароль запитуватися не буде, а підключення відбудеться автоматично.

Якщо по Bluetooth

На закуску ловите самий хардкорних спосіб роздачі інтернету, по блютузу 🙂 Цей, на перший погляд абсолютно абсурдний варіант, між тим, повністю робочий і підходить навіть тоді, коли у роздає пристрою, немає LTE-модуля, а приймає – навіть в Wi-Fi не потребує, тобто, будь-яку старовинну рельсу підключити можна. З мінусів – швидкість передачі даних виходить відносно невисокою. Для підключення необхідно зробити наступні кроки:

  • на роздає девайсе включити Bluetooth, зробити його видимим для інших пристроїв;
  • перейти по шляху Настройки – Бездротові мережі – Режим модему, вибрати варіант Bluetooth-модем;
  • На підключається пристрої знайти включити Bluetooth, підключитися до модему;
  • На роздає підтвердити створення пари;

З підключеного пристрою переходимо до списку парних пристроїв (він доступний по шляху Настройки – Бездротові мережі – Bluetooth) і вибираємо параметри підключення, для цього тиснемо шестерінку напроти імені нашого модема.
у спливаючому вікні ставимо галочку навпроти рядка “Доступ до Інтернету”.

Як бачите, обидва способи повністю робочі і здатні виручити вас в найрізноманітніших ситуаціях. Якщо ж після прочитання статті у вас залишилися питання – задавайте їх у коментарях, ми з задоволенням з’ясуємо складні моменти.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.