Компанія Samsung видавала знімок з професійної камери за фото з Samsung Galaxy A8 (2018)

В ході рекламної кампанії по просуванню смартфонів багато виробників вдаються до обману своєї аудиторії. Деякі вендори завищують результати пристроїв в бенчмарках, інші ж видають фотографії, зроблені на професійні камери, за знімки з камер своїх девайсів. Днями в цьому викрили бразильський офіс Samsung. Компанія вирішила прорекламувати фотоможливості Samsung Galaxy A8 (2018), опублікувавши на своїй офіційній сторінці в Twitter фотографію, на якій зображені хлопець і дівчина. Але обман був розкритий практично за пару днів.

Обман в рекламі Samsung Galaxy A8 (2018)
Один з користувачів соціальної мережі Twitter відповів на публікацію Samsung Brazil. Він написав, що бачив фотографію на майданчику стічних зображень Getty Images, куди вона була завантажена ще в 2015 році, і попросив підрозділ південнокорейського гіганта пояснити це.

Samsung Brazil постаралася вийти з неприємної ситуації красиво і не стала заперечувати того, що знімок був зроблений не на фронтальну камеру моделі Galaxy A8 (2018). Компанія стверджує, що більшість опублікованих фото було зроблено саме з Galaxy A8 (2018), проте є частина стічних фотографій, які демонструють не фотоможливості смартфона, а почуття, відносини і світовідчуття шанувальників бренду.

Пізніше на сторінці Samsung Brazil було знайдено ще одне фото, яке також взяли з Getty Images. Його ви можете бачити вище. Як виявилося, в ході рекламної кампанії бразильський підрозділ південнокорейського виробника зробило платформу стічних зображень на $ 998 багатшими, адже вартість кожного знімка становить $ 499.

Схожа ситуація трапилася два роки тому з китайським вендором Huawei і його на той момент флагманської моделлю P9. Виробник опублікував в Google+ фотографію дівчини, нібито зроблену на камеру Huawei P9. Таким чином китайська фірма постаралася продемонструвати доцільність використання додаткового сенсора, адже модель P9 стала першим смартфоном з подвійною камерою. Редактор одного з авторитетних видань виявив, що автор знімка не видалив дані EXIF. Як з’ясувалося, фото було зроблено на професійний цифровий дзеркальний фотоапарат Canon EOS 5D Mark III ($ 2600.) з об’єктивом EF 70 200 mm f / 2.8L IS II USM ($ 1900).

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.