Перший огляд Xiaomi Pocophone F1: пластиковий корпус і камери від Mi 8 SE

Компанія Xiaomi, піонер ринку «дешевих флагманів», створила новий суббренд для виробництва і реалізації ще більш доступних смартфонів флагманського рівня. Ймовірно, на такий крок виробника підштовхнув успіх OnePlus і Honor. Новий бренд Xiaomi називається Pocophone, і перший його представник буде анонсований 22 серпня. Дебютний смартфон буде називатися Xiaomi Pocophone F1. Незважаючи на те, що флагман представлять офіційно лише на наступному тижні, журналісти Android Authority вже зробили повноцінний огляд на нього. І ось що стало відомо.

Переваги Xiaomi Pocophone F1
Про дизайн і характеристики смартфона ми писали неодноразово, тому в цей раз ми вирішили перерахувати переваги і недоліки флагмана, про які стало відомо з огляду Android Authority. До переваг можна віднести OLED дисплей з роздільною здатністю FHD +, яке вирізняється прекрасною передачею кольору і хорошим запасом яскравості.


Інша сильна сторона телефону – процесор Snapdragon 845, потужностей якого буде вистачати ще протягом декількох років. В актив Pocophone F1 можна занести наявність 3.5-міліметрового роз’єму, акумулятор ємністю 4000 мАг, швидку зарядку Quick Charge 3.0 і систему рідинного охолодження. Також виділяють дуже швидку роботу сканера відбитків пальців і ІК, який асистує Фронталкі в розпізнаванні особи користувача.

Недоліки Xiaomi Pocophone F1
Компанія змушена зрізати кути і йти на компроміси, щоб створити одночасно швидкий і недорогий флагман. Але в деяких моментах вона помітно перестаралася. Головна слабка сторона телефону, про яку не можна не казать – пластикова задня панель. У 2018 року складно знайти смартфон навіть в середньому ціновому сегменті, в якому ззаду не буде хоча б металевої вставки. Незважаючи на те, що більшість користувачів відразу ж надінуть на Pocophone F1 захисний чохол, пластик точно не зіграє на руку в боротьбі з конкурентами.

Другий недолік смартфона – скло на фронтальній панелі. По-перше, воно помітно виступає над металевою рамкою і при падінні постраждає в першу чергу. По-друге, олеофобним покриття або немає, або воно дуже поганої якості.

Не зовсім виправдана в смартфоні доцільність використання вирізу. Внизу передньої частини є велика площа без будь-яких елементів, рамки з боків також далекі від мінімальних. В результаті «монобровою» виглядає не до місця.

Останній вагомий недолік Xiaomi Pocophone F1 – камери. Вони далеко не флагманські, а й поганими їх назвати не можна. Всі три модуля тут запозичені у Mi 8 SE. Спереду встановлений датчик зображення Samsung S5K2T7 на 20 Мп, а ззаду – флагманський сенсор Sony IMX363 на 12 Мп і S5K5E8 на 5 Мп від Samsung.

Ціна Xiaomi Pocophone F1
Для європейських користувачів новинка буде одним з найдоступніших офіційно продаються смартфонів з Qualcomm Snapdragon 845 під капотом. Автор огляду не уточнює, де саме був куплений телефон, але вказує, що вартість склала 430 євро ($ 490) за версію з 64 Гб вбудованої пам’яті. Відзначається, що в цій же європейській країні за OnePlus 6 просять 530 євро ($ 603), ціна ASUS ZenFone 5Z – 515 євро ($ 586), а Xiaomi Mi 8 оцінений в 500 євро ($ 569).

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.