Huawei представить перший мобільний 7-нм чіпсет раніше Samsung і Apple

Напередодні анонса нового флагмана Galaxy S10 і наступних iPhone аналітики гадають, хто з IT-гігантів першим випустить чіпсети, виконані по 7-нм технології. Тим часом інсайдери повідомляють, що перше місце в цій «гонці озброєнь» вже визначилося.

Згідно з опублікованою інсайдерами документації, першим 7-нм процесором, який зійде з конвеєра TSMC, буде Huawei Kirin 980. Ключовими особливостями техпроцесу стане скорочення розміру мікросхем на 40%. Одночасно з цим збільшиться енергоефективність нових чіпсетів – різниця з актуальними 10-нм моделями, встановленими в Galaxy S9 і iPhone X, складе близько 40%. Очікується, що Kirin 980 стане «серцем» майбутнього флагмана Huawei під назвою Mate 20 Pro.

Судячи з опублікованих скриншотам, новий чіпсет отримає модуль LTE Cat. 19, що підтримує швидкість передачі даних до 1,6 Гбіт / с. Для порівняння, можливості торішнього Mate 10 Pro обмежувалися 1,2 Гбіт / с – так що його наступник стане лідером за швидкістю з’єднання в мережах LTE.

Тактова частота восьмиядерного Kirin 980 становить 2,8 ГГц. Чіпсет оснащений підтримкою новітнього протоколу Bluetooth 5.0 і дводіапазонного стандарту Wi-Fi ac. Серед інших заявлених можливостей – підтримка дозволу 4K і трьох процесорів обробки зображень. Це побічно підтверджує, що Mate 20 Pro може отримати потрійний модуль основної камери. Також для процесора заявлена ​​підтримка функцій штучного інтелекту.

Змінам піддалася і графічна підсистема: 24-ядерний Mali-G72 забезпечить високу продуктивність, а збільшення енергоефективності чіпсета розширить ігрові можливості нових смартфонів.

Імовірно, Kirin 980 буде офіційно представлений 31 серпня рамках міжнародної спеціалізованої виставки IFA 2018. З чуток, поставки нового мобільного чіпсета почнуться вже в третьому кварталі 2018 року.

Джерело: phonearena.com

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.