Honor Note 10 vs Honor Play: 5 причин, чому варто переплатити

Цього літа компанія Honor представила відразу два ігрових смартфона, в яких дебютували три фірмові технології. Першим вийшов Honor Play – телефон середнього класу з флагманським процесором. В останній день липня китайський виробник анонсував фаблет Honor Note 10. Коштує він в півтора рази дорожче, ніж Honor Play, незважаючи на ідентичну апаратну платформу. У цій статті ми розповімо про основні переваги фаблет, а також постараємося довести, що різниця в ціні повністю виправдана.

Дизайн
Honor Play отримав 6.3-дюймовий FHD + дисплей з вирізом і металевий корпус. У моделі Note 10 діагональ зросла до 6.95 “, виріз пропав, а місце металу зайняло загартоване скло. Разом зі збільшенням габаритів дисплея в Honor Note 10 зменшилася щільність пікселів – до 355 ppi. За те з’явилася підтримка HDR10.

Беручи до уваги ігрову спрямованість, більший дисплей – це перша конкурентна перевага Honor Note 10 перед Honor Play. А ось головною перевагою другого є наявність роз’єму для навушників.

Камери
У випадку з Honor Play компанія явно вирішила заощадити на тильній камері. В її основу були покладені два модуля з роздільною здатністю 16 Мп (f / 2.2) + 2 Мп (f / 2.4). Допоміжний датчик використовується виключно для аналізу глибини сцени. Фронтальна камера має дозвіл 16 Мп, розмір пікселя складає 2 мкм, а значення світлосили оптики – f / 2.0.

Honor Note 10 отримав 13-мегапіксельну селф-камеру з апертурою f / 2.0. Як відомо, збільшення кількості мегапікселів не завжди означає підвищення якості фотографій і відео. Тому для вибору переможця в цьому компоненті необхідно провести детальне порівняння, а ми залишимо це питання відкритим. А ось по частині основної камери Honor Note 10 перевершує свого опонента. Фаблет отримав два модуля з роздільною здатністю 16 Мп (кольоровий, f / 1.8) і 24 Мп (ч / б, f / 1.8). Ця ж комбінація використовується в Honor 10 – флагмані китайського виробника.

Можливостей аудіо
І в цьому компоненті безумовним лідером є модель Note 10. На відміну від Honor Play, який отримав звичайний зовнішній динамік, їй дісталися стереодинаміки, тому вона є прекрасним рішенням для любителів не тільки пограти, але і послухати музику або подивитися фільми. Додамо, що фаблет підтримує багатоканальний звук Dolby Atmos.

Інтерфейси і апаратна платформа
Обидва телефони працюють на SoC HiSilicon Kirin 970 з виділеним блоком NPU, а також підтримують фірмову розробку розгону графічного ядра GPU Turbo. До слова, в конфігурацію чіпсета входить відеоприскорювач Mali-G72 MP12. Фаблет додатково може похвалитися підтримкою CPU Turbo – технологією розгону обчислювальних ядер. Вона дозволяє закрити всі фонові процеси і збільшити продуктивність девайса в іграх.

До інших переваг Honor Note 10 віднесемо наявність версії з 8 Гб ОЗУ, чіп NFC, USB Type-C (3.1) і технологію USB OTG. У плані бездротових інтерфейсів Honor Play може похвалитися тільки Bluetooth 4.2 і Wi-Fi.

Батарея
Honor Play отримав акумулятор на 3750 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю 18 Вт. Це було б перевагою в порівнянні з більшістю смартфонів. Але Honor Note 10 дістався АКБ ємністю 5000 мАг. Фаблет підтримує 22.5-ватну швидку зарядку (4.5V / 5A) і фірмову розробку THE NINE.

Вона являє собою систему рідинного охолодження з вісьма рівнями тепловідведення. THE NINE сприяє рівномірному розсіюванню тепла по всьому корпусу. В результаті, температура нагріву процесора може бути знижена на 10 градусів.

Ціни Honor Note 10 і Honor Play
Фаблет китайська компанія оцінила так:

6/64 Гб – 2799 юанів ($ 407);
6/128 Гб – 3199 юанів ($ 465);
8/128 Гб – 3599 юанів ($ 523).

Honor Play став найдешевшим смартфоном, який отримав флагманський процесор:

4/64 Гб – 1999 юанів ($ 290);
6/128 Гб – 2399 юанів ($ 349).

Як бачимо, Honor Note 10 виявився значно дорожче свого опонента. При цьому всі переваги, якими володіє фаблет, здатні повністю компенсувати різницю в ціні. Але вирішувати, як завжди, виключно вам.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.