Співробітники Google обурені введенням цензури для користувачів з Китаю

На початку серпня 2018 року компанія Google оголосила про введення цензури на пошукові запити користувачів з Китаю. Співробітники корпорації прийшли в лють від цієї новини, повідомляє Business Insider.

Нещодавно в мережу потрапили внутрішні документи Google, згідно з якими, пошуковий гігант планує відновити роботу на території материкового Китаю. Для цього корпорації доведеться виконати вимоги, що пред’являються урядом Піднебесної до цензури.

Проект отримав кодову назву «Dragonfly» – «Стрекоза». Він буде впливати і на роботу операційної системи Android.

Прес-служба Google утрималася від пояснень:

«Ми не коментуємо спекуляції про майбутні плани», – відповіли представники компанії на запити журналістів.

 

Проте, подібні новини викликали обурення серед співробітників Google. Мередіт Уіттакер – науковий співробітник Університету Нью-Йорка і визнаний фахівець в області штучного інтелекту, яка також працює в Google – залишила в своєму твіттері досить емоційне повідомлення:

“Якого біса! Як забезпечення масової політичної цензури, заснованої на застосуванні штучного інтелекту, при виконанні пошукових запитів, які не порушує статтю 19 і обіцянку Google не створювати технологію, яка «суперечить загальноприйнятим принципам … дотримання прав людини», дійсно, загадка ».

Працівників Google підтримав і один з сенаторів США Марко Рубіо:

«Ситуація викликає сумніву, поки ми не дізнаємося більше. Але, читання того, як Google планує допомагати Китаю впроваджувати центрований пошук, дуже турбує. Вони не стануть допомагати Департаменту Безпеки захищати громадян, але будуть допомагати Китаю пригнічувати правду? », – дивується сенатор на своїй сторінці в Твіттері.

Пошуковий сервіс Google перестав працювати в Китаї в 2010 році тому, що керівництво компанії не хотіло піддавати цензурі результати пошукової видачі. Однак, схоже, з плином часу позиція корпорації змінилася.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.