Apple: наша продукція подорожчає із за торгової війни між Китаєм і США

Торгова війна між КНР і США може негативно вплинути на Apple в майбутньому. В тому числі, вона позначиться і на споживачах – товари компанії виростуть для них в ціні. У цьому полягає основна думка заявою на ім’я Apple в Комісію з цінних паперів і бірж США:

Міжнародні торговельні суперечки можуть привести до заходів з посилення вимог для імпортних товарів і підвищення податків. Це все негативно вплине на діяльність компанії. Мита збільшать вартість продуктів і компонентів Apple. Ці підвищені витрати можуть негативно вплинути на зароблену продажем своїх продуктів валову маржу.

Мита також зроблять продукцію більш дорогою для клієнтів, тобто менш конкурентоспроможною. Це може знизити споживчий попит.

Політична невизначеність щодо міжнародних торговельних суперечок і протекціоністських заходів також негативно позначиться на довірі і витратах споживачів, що призведе до негативних результатів для бізнесу.

Із заяви Apple

Варто відзначити, що поки взаємне невдоволення двох країн не стосується бізнесу Apple, але президент США Дональд Трамп обіцяє накласти нові санкції на Китай. І ось вже це змінить ситуацію. Причому, торкнеться вона не тільки клієнтів Apple.

Торгова війна США з КНР почалася практично відразу після вступу Трампа на пост президента США. Колишньому бізнесменові не подобалося поведінку Китаю: після закінчення холодної війни Штати активно підтримували розвиток Китаю, але КНР ніби як не зважали на політикою «друга». Через це з’явилися проблеми з патентним правом в Китаї. Негативно США ставилися і до Комуністичної партії Китаю, яка є монополістом у владі.

І тут до влади в США приходить одіозний і трохи божевільний Трамп і активно «розмахує кулаками», вимагаючи введення 25-відсоткове мито на китайську сталь і 10-процентну на алюміній. Китаю це, звичайно ж не сподобалося. Були обіцяні заходи у відповідь.

Загалом, все закрутилося і обидві країни наклали 25-процентні мита на стратегічні для опонентів продукти. Штати викотили список з 1300 позицій, куди входять ліки, медичне обладнання, продукція ВПК, побутова техніка і т.д .. Китайський список був коротший – всього 106 позицій. Туди увійшли такі стратегічні для США товари, як літаки, автомобілі, нафтопродукти і боби (так, на бобах тримається економіка США).

Нинішні мита, швидше за все, – не останній раунд торгової війни, від якої вже постраждала компанія ZTE. І, мабуть, далі може постраждати в тому числі і Apple. Але справа, звичайно, цією компанією не обійдеться. У числі постраждалих може виявитися Qualcomm, Intel та інші американські компанії. А вже це може означати, що ціни будуть змушені підвищити і інші виробники, що використовують американські комплектуючі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.