Цифра дня: середня виручка Apple з продажу одного iPhone

Компанія Apple відзвітувала про результати другого кварталу фінансового року. Якщо коротко, у неї все на мазі: виручка склала 53,3 млрд доларів, що на 17% вище аналогічного періоду 2017 року.

Також Apple назвала середню суму виручки компанії з продажу одного iPhone:

724 долари в середньому отримала Apple з кожного проданого iPhone в квітні – червні 2018 року.

Зростання в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав значні 19,5%: середня виручка з одного айфона в квітні – червні 2017 року становила 606 доларів США.

Збільшення цієї суми не виглядає дивним. Воно відбулося за рахунок виходу на ринок iPhone X – найдорожчого і самого продаваного смартфона компанії.

Правда, середня виручка з одного айфона впала на 4 долари в порівнянні з минулим кварталом. Але в порівнянні з ростом в 118 доларів, 4 бакса – цифра зовсім дрібна. Та й це падіння буде незначним в порівнянні з четвертим кварталом, що почався 1 липня: вереснева презентація не за горами, люди просто почнуть відкладати покупку, очікуючи нові моделі або зниження цін на старі.

У наступному році компанія, швидше за все, теж відзначить зростання виручки, оскільки у вересні представить одразу три X-образних смартфона. Коштувати вони будуть на рівні цьогорічних айфонів, але, судячи з продажу, людям дуже подобається ідея Безрамковий iPhone c монобровою.

Джерело Apple

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.