Найпотужніші смартфони з процесором Snapdragon 855 надійдуть у продаж цієї осені

Зараз в це складно повірити, але колись компанія Qualcomm буквально перебувала на межі свого існування, але вона вижила і тепер вона – це один з найбільших виробників процесорів для мобільних пристроїв, хоча це не зовсім точно. Даний виробник створює платформи, в які входить обчислювальний чіп, графічний прискорювач, модем, а також ряд інших складових елементів. Як стало відомо сьогодні, вже цієї осені в продаж надійдуть перші смартфони на базі чіпа Snapdragon 855.


Профільне видання GizChina повідомляє, що через кілька місяців в продаж надійдуть перші смартфони, оснащені процесором самого нового покоління. Він виготовлений з використанням 7-нм техпроцесу, тоді як нинішній Snapdragon 845 використовує 10-нм техпроцес, тобто більш старий. За рахунок цього вдалося значно підвищити його потужність, скоротити нагрів і знизити енергоспоживання. Простіше кажучи, суцільні плюси.

Процесор Snapdragon 855 для смартфонів могутніше свого попередниця приблизно на 1/3, тобто десь на 35%. Він містить в собі модем Snapdragon X24 LTE, який здатний розганятися в мережі 4G до швидкості в 2 Гбіт / с, тобто до вкрай високою. Сама компанія Qualcomm ніяк не коментує інформацію про те, що її новий чіп вже запущений в масове виробництво, а також те, що в серпні почнуться його відвантаження ключовим партнерам.

Є велика частка ймовірності, що новий процесор можна буде зустріти в смартфонах Sony Xperia XZ3 або ж Google Pixel 3 XL, поява яких на ринку якраз очікується цієї осені. Також даний чіп можуть отримати OnePlus 6T і Xiaomi Mi MIX 3, адже їх презентація пройде в листопаді і вересні відповідно. Новий процесор дозволить мобільних пристроїв стати настільки потужними і продуктивними, як ніколи раніше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.