Google заборонила майнінг і дублікати додатків в Play Маркет

Американська корпорація Google змушена займатися не тільки створенням і поліпшенням своїх фірмових сервісів, але ще і захищати користувачів пристроїв на базі Android. Сьогодні, 28 липня 2018 року, «пошуковий гігант» оновив правила магазину додатків Google Play, заборонивши розміщувати там додатки з декількох популярних серед власників смартфонів і планшетів категорій. Так, наприклад, користувачам заборонили заробляти гроші.

Оновлені правила магазину програмного забезпечення Google Play забороняють розміщувати в магазині програми для Майнінг, тобто дозволяють на 100% навантажувати мобільний пристрій і заробляти таким чином грошові кошти. Крім того, «пошуковий гігант» надалі буде видаляти з магазину все програми та ігри з неправдивою рекламою, тобто коли користувачу обіцяють одне, а на ділі, після переходу за посиланням, він отримує щось зовсім інше.

Відтепер будь-які програми та ігри для заробітку криптовалюта шляхом Майнінг категорично заборонені, а в найближчі дні всі доступні зараз найменування будуть видалені з Google Play. Американська корпорація запевняє, що подібного роду програмне забезпечення може призвести до виходу телефону з ладу. Крім того, досить часто, зловмисники створюють такі додатки, використовуючи яку всі зароблені гроші потрапляють в їх руки, а не простого користувача.

Щоб вирішити всі ці проблеми Google вирішила повністю заборонити програми для Майнінг, скачати які з магазину програмного забезпечення «Play Маркет» більш не представляється можливим. На додаток до цього, «пошуковий гігант» заборонив публікувати в рамках свого фірмового магазину для пристроїв на базі Android програми, які копіюють контент з іншого ПО. Це потрібно для того, щоб боротися з любителями заробляти кошти на чужих працях, просто їх видозміни.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.