Документи Google Docs знову з’явилися в пошуку «Яндекса»

Журналісти РБК з’ясували, що документи користувачів Google Docs знову показуються в пошуковій видачі «Яндекса». В Google і «Яндексі» повідомили, що це не є порушенням.

На початку липня 2018 року, адміністратори паблік MDK виявили в «Яндексі» документи з сервісу Google Docs. Компанія тоді наполягала, що помилок в індексації не було, але все ж припинила показувати документи у пошуку.

Менш ніж через місяць, в пошуку “Яндекса” знову стало можливим знаходити документи Google Docs. За допомогою розширеного пошуку можна знайти документи за запитами «графік» і «зарплата».

«На нашому боці нічого не змінювалося. На документи, про які йде мова, стоять посилання в інтернеті. Самі документи не заборонені для індексації », – повідомили в прес-службі« Яндекса.

У пошукову видачу потрапляють тільки публічні документи. Такий статус надається файлу, коли користувач створює публічну посилання, щоб поділитися документом з іншими людьми. При цьому в пошуку Google публічні документи теж показуються.

«Немає ознак, що наші системи тегіруют« Google Документи »як доступні в Мережі некоректно. Пошукові системи повинні індексувати тільки ті документи, які були навмисно опубліковані і марковані як доступні всім в інтернеті », – заявили в прес-службі Google.

Коли вперше стало відомо, що через пошуковики можна знайти публічні документи, користувачі виявили службові файли компаній і паролі. Після цього інциденту всім користувачам Google Docs рекомендувалося перевірити статуси документів і захистити їх паролями.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.