У Facebook все дуже погано, акції Facebook подешевшали на 20%

Скандали з соцмережею Facebook у всіх на слуху – то вона передає дані користувачів всім стороннім компаніям, то вирішує за вас контекст імодзі, то ще якась фігня трапляється. Здається, настав час для наслідків – вони дуже страшні.

У середу акції Facebook подешевшали на 20%, так як вперше не виправдали очікувань інвесторів з Уолл-стріт. За останній квартал соцмережею активно користувалися 22 млн осіб – така цифра в останній раз була аж в 2011 році.

Втім, Facebook попереджав інвесторів, що таке падіння акцій очікувано. Навіть сам Марк Цукерберг сказав аналітикам, що незважаючи на всі зусилля компанії, з такого плачевного стану вийде вибратися дуже нескоро.

Фінансовий директор Facebook Девід Венер теж не літає в хмарах і попереджає, що це ще не саме дно:

Наші загальні темпи зростання доходів продовжать сповільнюватися в другій половині 2018 року. Ми очікуємо, що зростання буде продовжувати знижуватися ще швидше як в третьому, так і в четвертому кварталі.

Девід Венер

Зараз акції Facebook коштують $ 166. Кілька днів тому вони продавалися по $ 218
Шира Овід, аналітик з Bloomberg, вважає, що карма просто наздогнала Facebook:

Якщо те, що компанія пророкує збудеться, то поєднання величезного прибутку і швидкого зростання в інтернеті помре. Реальність, раптово, нарешті наздогнала Facebook.

Шира Овід

Зараз Facebook досяг піку популярності в Північній Америці, але функціональність як і раніше продовжує поліпшуватися. Тим не менш, це не скасовує факт розслідування ФБР і ще кількох відомств ситуації з Cambridge Analytica. Більш того, після введення нових правил GDPR число користувачів в Європі знизилося на мільйон – про це говорить сам Цукерберг.

Головне в будь-який соцмережі – відвідуваність. Якщо ніхто не заходить, то вона не потрібна. Facebook користуються ще мільйони людей, але судячи з цим графіком, у цій мережі справи йдуть дійсно погано.

Єдина позитивна сторона всього цього – Facebook не обіцяє інвесторам, що завтра човен знову попливе як раніше. Вона чесно каже, що все погано і поліпшення в найближчі кілька місяців не буде.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.