Марк Цукерберг: Росія намагалася втрутитися у вибори США

У недавньому великому інтерв’ю з Марком Цукербергом генеральний директор Facebook заявив, що Росія намагалася втрутитися у вибори США, використовуючи для цих цілей Facebook.

Докази, які ми бачили, показали зовсім ясно, що росіяни намагалися втрутитися у вибори. Це те, що ми бачили », – каже в інтерв’ю Марк Цукерберг,

За словами Марка Цукерберга «все, що ми бачили, знаходиться на Facebook».

Компанія співпрацювала в різних розслідування, ініційованих урядом США в світлі втручання Росії у вибори перед їх початком.

«Те, що ми бачили до виборів – було російською групою хакерів, частиною російської військової розвідки і наш уряд називає цю групу APT28. Вони [хакерська група] намагалися використовувати більш традиційні методи злому: фішинг облікових записів, а також доступ до облікових записів людей », – каже Марк Цукербер.

Далі він додає: «Ми визначили це, фактично, в середині 2015 року та повідомили ФБР. Коли ми побачили аналогічну активність в рамках кампанії в 2016 році, що група намагалася фішінговать облікові записи людей в DNC і RNC, ми також повідомили деяких з людей, які, як ми думали, піддавалися ризику. Пізніше ми визначили, що вони створили фальшиві облікові записи та підроблені сторінки під банером, пов’язані з DCLeaks, щоб засіяти викрадену інформацію, яку отримали журналісти ».

Однак крім хакерської групи APT28, за заявою Цукерберга, діяла і ще одна: «… була інша група, під назвою IRA, Агентство інтернет-досліджень, яке в основному просто створювало мережу підроблених облікових записів, щоб поширювати неправдиву інформацію».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.