Google випускає операційну систему Fuchsia OS на зміну Android

Історія операційної системи Android почалася у вересні 2008 року. Здавалося б, що це було зовсім недавно, проте з тих пір пройшло вже цілих 10 років, за які весь світ став цифровим. Протягом усього цього часу компанія Google покращувала свою ОС, роблячи її все краще і краще. Тим не менш, вона вже майже вперлася в свій теоретичний стелю, тому як функціональні можливості розширені до максимуму, а всі проблеми, які можна було вирішити, успішно вирішені. Для руху далі була створена Fuchsia OS.


Авторитетне видання Bloomberg пише, що на цього тижня було проведено збори керівництва Google, в ході якого «пошуковий гігант» нарешті вирішив, що операційна система Fuchsia OS прийде на зміну Android. Зараз над нею працюють понад 100 співробітників, причому деякі з них працюють над новою ОС ось уже як два роки. До кінця процесу розробки число співробітників в команді цього проекту досягне декількох тисяч.

Всього у Android є дві проблеми, які неможливо повністю вирішити через особливості цієї операційної системи. Це жахлива захист від шкідливого ПО, яку неможливо поліпшити, а також вкрай погана система розповсюдження оновлень, тому як в світі більше 25 000 різних моделей пристроїв на базі цієї ОС, але лише кілька сотень з них отримують новітнє програмне забезпечення незабаром після його релізу. Все решта – це якась тягар.

Операційна система Fuchsia OS створюється в прицілом на найближче майбутнє, тобто термін її служби становить щонайменше 15 років. Вона має модульну структуру і не містить будь-яких недоліків, принаймні ЗМІ про них поки що нічого невідомо. Її можна буде встановлювати на смартфони, планшети, комп’ютери, моноблоки, смарт-годинник, телеприставки, телевізори, автомобілі та будь-які інші електронні гаджети, що задовольняють мінімальним технічним вимогам.

Джерело запевняє, що вже в 2021 році на базі нової ОС почнуть випускатися «розумні» колонки та інші пристрої для системи «розумного» будинку. Потім, вже в 2023 році, Fuchsia OS повністю замінить Android, а роботи над останнім будуть припинені, тобто дана операційна система назавжди стане частиною історії, пробувши на ринку рівно 15 років. Звичайно, перші тестові збірки новітньої системи стануть доступні для установки на фірмові телефони Google набагато раніше дня релізу фінального билда, тому вже в недалекому майбутньому в мережі з’явиться вкрай багато подробиць про новий програмному забезпеченні.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.