Google оголосила «дату смерті» операційної системи Android

Сьогодні на базі операційної системи Android працює 3/4 від усіх проданих в світі смартфонів. Хоч за дану ОС і відповідає компанія Google, проте використовувати її можуть усі виробники телефонів, причому безкоштовно і будь-яких зобов’язань. Втім, цього програмного забезпечення існувати залишилося не дуже то довго, тому як «пошуковий гігант» нарешті визначився з «датою смерті», тобто днем, коли цього ПО прийде кінець, про це пише Bloomberg.

За даними джерела, буквально днями Google провела нараду, на якому були присутні всі керівництво компанії. Вирішити хотіли долю операційної системи Android і, як стверджується, вирішили. Вдалося з’ясувати, що розробка Fuchsia OS ведеться вже більше двох років не просто так, а заради того, щоб ця ОС в недалекому майбутньому замінила Android на всіх смартфонах, планшетах, комп’ютерах, телевізора і будь-яких інших гаджетах.

Керівництво Google присвятило колег в плани компанії, згідно з якими Fuchsia OS – це зовсім не якийсь дорогий експеримент, а найперспективніший проект. Саме ця операційна система в недалекому майбутньому стане заміною Android, застарілому у багатьох відношеннях. У найближчі три роки «пошуковий гігант почне» випускати на базі нової ОС «розумні» колонки і ноутбуки, тоді як через 5 років, тобто в 2023 році, трапиться відмова від подальшої розробки Android.

Саме в цей рік Google відмовиться від Android, повністю перейшовши на Fuchsia OS. Поки що невідомо, чи буде ця операційна система відкритою і доступною всім безкоштовно, однак це цілком ймовірно. Нова ОС не містить в собі всіх тих недоліків, які є в «андроїд», а саме – слабкої системи безпеки, поганий контроль, а також жахливої ​​системи розповсюдження оновлень. Протягом п’яти найближчих років «пошуковий гігант» буде посилено працювати над цією операційною системою, щоб перетворити її на «цукерку».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.